Blog Başlık

  • Aralık 08, 2018 Anneler için Bilgiler

    Çocuklarımız bizler için her şeyden daha kıymetlidir. Biliyoruz ki sizde her anne baba gibi çocuğunuza iyi bir gelecek sunmak, onları en güzel şekilde yetiştirmek istiyorsunuz. Burada sizin çocuğunuza nasıl davranacağınız çok önemli çünkü çocuklar ne görürse aynısını yaparlar. İşte iyi anne baba olmanın 7 yolu;

    iyi anne baba olmak, iyi anne baba nasıl olunur
  • Aralık 05, 2018 Anneler için Bilgiler

    ş yaklaşırken sıkıcı şehir kalabalıklığından, yoğun trafikten ve iş stresinden sıkılmış ve tatile gitmeye karar vermişseniz otel seçimi yapmaya başlamışsınız demektir. Eğer bir bebeğiniz veya çocuğunuz varsa biraz daha tedbirli olmanız gerekecektir. Alacağınız bu tedbirlerle tatilinizi daha keyifli bir hale dönüştürebilirsiniz. 

    bebek ve çocuklar ile kış tataili
  • Kasım 30, 2018 Anneler için Bilgiler

    Her insanın yaptığı gibi çocuklar da renkleri, çevresel faktörlerle iletişim için kullanır.  Çevresiyle iletişimi kolaylaştırmak isteyen çocuk, duyularından yardım alır. Göz duyusu gelişen çocuğun eğitim alanındaki tasarım becerisi de olumlu etkilenir. 6 aydan itibaren çocukların görme duyusu gelişmeye başlar. Etrafı tanımaya çalışan çocuğun dikkatini, kuşkusuz ilk “renkler” çeker. Bu yüzden çocukların kıyafet renkleri kadar uyuduğu ve oyun oynadığı odanın da renkleri önemlidir. Oda rengi, çocukların fiziksel ve fizyolojik gelişimine etki eder. Ayrıca rengin tonu ve doygunluğu da oldukça önemli bir kavramdır. Renk tonunun pozitif ve negatif etki edebilme ihtimali vardır.

    renkli çocuk odası, çocuk odası nasıl seçilir
  • Aralık 01, 2018 Anneler için Bilgiler

    Anne ve babaların serüveni, bebeklerini kucaklarına almalarıyla birlikte başlamaktadır. Uzun bekleyişin ardından bebekleriyle buluşan anne ve babalar, özellikle bebek bakımı konusunda oldukça titiz davranmak isterler. Bebekler, anne ve babalarına mutluluk duygusunu en derin şekilde hissettirse de zaman zaman sorunlarıyla da endişelendirebilir. Bu aşamada ebeveynler telaş yapabilir hatta olumsuz psikolojiye bürünebilirler. 

    bebekler neden uyumaz
  • Bebekler doğduğunda ilk önce anneleriyle tanışır, onlara sıkıntılarını anlatmak için ağlarlar. Zamanla konuşmayı, gülmeyi, tepki vermeyi öğrenirler. Bunları öğrenmeden önce bebeklerimizin doğal olarak yaptığı hareketler gözlemlendiğinde ağladıklarını, gözlerini ve kendilerini sıktıkları görülmektedir. 

    bebeklerin vücut dili, bebek vücut dili
  • Aralık 03, 2018 Bebek-Çocuk Giyim

    2019 yılının yaklaşmasıyla, özellikle 2019 yılına plan yapmış olanların ilgisi gelecek yılın moda trendleri çekmektedir. Annelerin kendilerinden önce çocuklarına ne giydireceklerini düşünmeleri üzerine, son zamanların en çok tıklanan konularından biri olmuştur bu konu.

    kız çocuk moda trendleri
  • Kasım 27, 2018 Bebek-Çocuk Giyim

    • Havaların soğumasıyla birlikte anne ve babalar, bebeklerinin sağlığından endişe duyar. Bebeklerin mikroplara karşı savunmasız olması da bu endişeyi tetikler. Bebeğin hasta olmasından korkan anne ve babalar, kış ayını sorunsuz bir şekilde geçirmek için farklı yollara başvurur. Bu yollar kimi zaman doğru olsa da kimi zaman farklı sonuçlar doğurabilir. Bebeğin ve annenin beslenmesine dikkat ederek hastalıklara karşı kalkan oluşturması, başvurulan doğru bir yoldur. Fakat bebeğin kıyafet seçimindeki hatalar, alınan tüm tedbirleri olumsuz etkileyebilir. Bu yüzden kış ayında bebeklerin kıyafet seçimi çok önemlidir. İşte kışın bebeğinizi giydirirken bilmeniz gereken 9 ipucu!

    kışın bebekler nasıl giydirilir, kışın çocuklar nasıl giydirilir
  • Doğmaya hazırlanan bebeklerin ihtiyaçlarından oluşan liste, hele son günlerde anne babanın gözünde gitgide büyümekte ve anne baba o da lazım, bu da lazım diye düşünürken bazı şeyleri unutmaktadır. İşte bunu en aza indirgemek için var olan listeyi hazırlamaya üşenen anne babalar için, hazır bir liste olmasından daha büyük bir mutluluk yaşanmamaktadır. 

    yeni doğan bebek alışveriş listesi, yeni doğan bebek alışveriş
  • Kasım 22, 2018 Anneler için Bilgiler

     Çağımızda teknolojinin neredeyse girmediği ev kalmadı. Son yıllarda teknoloji olmadan neredeyse yaşamak bile mümkün değil. Özellikle yeni neslin vazgeçilmezi halinde. Her evde tabletler akıllı telefonlar bilgisayarlar var… Tabi haliyle teknolojiyle büyüyen evin küçük bireylerinin de bunları bilmeden büyümesi zor. Peki gerçekten çocuklar üzerinde etkilerinin ne olduğunu biliyor muyuz?

    çocuk ve teknoloji, teknolojinin çocuklar üzerindeki etkisi
  • Kasım 21, 2018 Anneler için Bilgiler

    Çocukların hayvanlarla birlikte büyümesi yıllardır hep tartışılan bir konu olmuştur. Ancak yapılan araştırmalardan çıkan sonuçlar gelişim sürecinde olan çocukları, evcil hayvanlar olumlu yönde etkilemektedir. 

    çocuklar ve hayvanlar, çocuklar ve evcil hayvanlar
  • Kasım 21, 2018 Anneler için Bilgiler

     Çocuğum ile nerelerde gezersem onun için eğlenceli olur?Hangi yerler çocuğumun gelişimine faydalıdır?

    çocuklar için vakit geçirilecek yerler
  • Kasım 20, 2018

     Ailelerin çocuklarını bilinçli bir şekilde büyütmeleri, çocukların zekasını yaşıtlarından bir ileriye taşımaları için var olan zeka geliştiren kutu oyunları çocuklar için son derece yararlıdır. Çocukların derslerinde veya günlük hayatlarında daha pratik düşünmelerini sağlayan bu oyunlar, ebeveynler tarafından yoğun ilgi görmektedir.

    çocuklar için zeka oyunları
  • Kasım 20, 2018 Anneler için Bilgiler

    Çocuklara sorumluluk hissi, çocuğa sorumluluk duygusu nasıl aşılanır? Anne Babalar bu konuda ne yapmalıdır?

    çocuklar için sorumluluk bilinci
  • Kasım 17, 2018 Bebek-Çocuk Giyim

    Çocuk kreş çantaları seçilirken çocuğun günlük rutin içerisinde hangi gereçleri okula götürdüğü dikkate alınmalıdır. Çocuğun ihtiyacına göre tercih edilecek olan büyük veya küçük çantalar, mutlaka çocuğun sırtını rahatsız etmeyecek ortopedik çantalar olmalıdır, aksi takdirde çocuk bu konuyla ilgili ciddi sıkıntılara maruz kalacaktır. 

    kreş çantası, kreş çantası seçimi
  • Kasım 16, 2018 Bebek-Çocuk Giyim

     Yaz kış demeden çocuğu için çalışan, ona bakıp onu büyüten annelerin en büyük sorunlarından biri de çocuklarına ne giydirecekleri ile ilgili sorunlardır. 


    kız çocuğu için kombinler, kız çocuk giyim
  • Kasım 16, 2018 Anneler için Bilgiler

    Annesini örnek alıp her konuda ona özenen kız çocuklarının annesinden öğrenecekleri bir diğer durum da süslenmektir. Annesi dolayısıyla ve televizyondan izlediklerinden etkilenerek kendinden büyük davranmaya çalışıp sürekli büyümek isteyecek kız çocukları, saçlarını yüzlerine en iyi yakışacak şekilde yaptırmadan dışarı çıkmayacaklar, ojelerini sürecekler ve anneleri izin verirse onların rujlarını da kullanacaklardır. 

    kız çocuk saç modelleri, kız çocuk saç yapımı
  • Kasım 10, 2018 Bebek-Çocuk Giyim

     Hem sağlık hem trendleri bir arada arıyorsanız bu yazı tam size göre.

    kız çocuk aksesuarları,
  • Kasım 05, 2018 Anneler için Bilgiler

    Çocuk sahibi olmak her anne babanın hayalidir ve doğan çocuk hayatlarında en kıymet verdikleri kişidir. Hayata karşı sorumluluklarını ikiye üçe katlamalarına neden olan çocuk sahibi olma durumu bir de kışın gerçekleşirse onlar için daha sıkıntılı bir durum söz konusudur. Acaba üşütür de doğar doğmaz hasta olur mu? Ya onu koruyamazsam? gibi özellikle annelerin psikolojik olarak yaşadığı problemler bulunmaktadır. Bu problemleri azaltmak ve çocuğu en iyi şekilde korumak için donanımlı bir ihtiyaç listesi hazırlanmalıdır. 

    bebekler için alışveriş listesi, kış bebekleri için alışveriş listesi
  • Kasım 01, 2018 Anneler için Bilgiler

    Kış aylarında bebeklerin ve çocukların ufacık soğuklardan veya başkalarından kaptıkları, soğuk algınlığı, grip ve burun akıntısı gibi rahatsızlıklar anne babaların kabusudur. Çocuklarını gözlerinden sakınan ebeveynler kışın onları hastalıklardan korumak için ellerinden geleni yaparlar.

    çocukları hastalıklardan koruma
  • Ekim 30, 2018 Anneler için Bilgiler

    Çocukluk nasıl geçtiği anlaşılmayan, insan yaşamında küçücük bir yer kaplayan ama bütün alışkanlıkların ve huyların da o yıllarda öğrenildiği zaman dilimidir. Çocuklar yetişkinlerden farklı olarak sürekli büyüme ve gelişme gösterir. Gösterdikleri gelişme her konudadır. Çocukların gelişiminin yüzde 70’i 0-6 yaş grubunda tamamlandığından 0-6 yaş grubunda öğrendikleri davranışların izleri hayatları boyunca taşınır.

    hikaye kitaplarının önemi, çocuk gelişimi
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR